VredElfin

VredElfin

Het is nu elf dagen geleden dat ik mijn vorige blog plaatste, al die elfjes die voorbij blijven komen…
De dag van de vrede is vandaag. Wat betekend vrede voor jou eigenlijk?
Vroeger dacht ik dat vrede betekende lief zijn voor iedereen en vriendelijk zijn. Onder lief zijn verstond ik de lieve vrede bewaren en de harmonie. Ik was niet bij mijn gevoel. Ik voelde mijzelf niet, mijn intuïtie, hoe je het noemen wilt. Ik was zogenaamd wijs en lief. Doordat ik mijn eigen grenzen niet durfde te voelen, in bijvoorbeeld een relatie, ging ik door terwijl het niet prettig was, best wel onprettig gestoord. Ik ging steeds meer op eieren lopen en er braken meer en meer scherven. En die ruimde ik zelf als het ware op. Ik bleef uit angst hangen in een situatie die niet gezond was.
Je voelt dat dingen niet kloppen maar bent zover van jezelf verwijderd en je leeft in angst. ‘Goede vrede bewaren’ was in dit geval valse vrede bewaren, gebaseerd op angst. Dit deed ik in mijn relatie met mijn ex. Ik durfde niet voor mijzelf te gaan staan en mijn grenzen kon ik niet aangeven want ik voelde ze niet genoeg. Ik wilde harmonie voor mij en mijn kleine Elf. Angst zat in de weg om er voor mijzElf te zijn. Deze angst was dan achteraf ook wel begrijpelijk, want zo gek als wat er gebeurt is kun je het toch zelf niet bedenken. In het boek wat ik over dit verleden ga schrijven ga ik hier dieper en uitgebreider op in. Ik schrijf deze blog meer als uitlaatklep voor nu. Het boek gaat over wat er is gebeurt, hoe dat zo in mijn ervaring tot stand kon komen en waar het mij heeft gebracht. Dit schrijf ik als ik in Thailand ben. Wanneer het af is, daar zeg ik nog niets over.

Wat ik voor nu heb geleerd van dit alles, dit drama, dit wat je in je ergste nachtmerries niet droomt, is dat ik bij mezElf wil zijn. En daar heb ik gelukkig geen man of iemand anders meer voor nódig. Wel vind ik het fantastisch om mensen om mij heen te hebben. Met lieve vrienden & familie zijn, samen op een lijn. Verbonden met hen zijn is zo fijn. Ik ben wel een mensen mens. Ik kan wel het klooster ingaan of me tot het een of ander bekeren maar ik bekeer me nu dus tot mezelf. Mijn mooie leven en daarin alles te geven dat is mijn driedubbel streven.
De dag van de vrede wat kunnen we hiermee? Ik denk dat het waar is. Voor mij is het waar. Wereldvrede begint bij jezelf. Vanuit vrede in je hart kun je de wereld aan. Ik in elk geval wel.
Elfin mijn boefje woont in mijn beleving bij mij, in mijn hart, daar vanwaar ik nu leef.

Vrede betekent nu mijn waarheid uitleven aan de hand van mijn gevoel. Mijn intuïtie en geweten zijn mijn kompas. Echt en eerlijk zijn. Heerlijk is het. Oh en ja trouwens wat ik ook nog even wil zeggen. Er zijn van die ‘zo-genaamd’ spirituele theorieën over dat alles wat je ziet niet echt is en dat je je lichaam niet bent. Al Zou dat waar zijn, dan is het toch gewoon fijn om te genieten van de mooie dingen die je ziet en kunt zien? En ook om dus als je in de spiegel kijkt, gelukkig te worden van wat je ziet? Je tempel als lichaam van je mooie ziel. Ik verdoof mij bewust niet met bende zoals drugs en alcohol omdat ik van mijzelf houd dus ook van mijn lichaam, mijn tempeltje, keep it clean! (Niet te schoon want dan krijg je dat weer…) Beetje bacteriën, beetje balans. Ik blijf voorlopig nog roken…. En zeg nooit nooit, ik ga zeker nog wel eens een wijntje drinken! Gewoon, wanneer het goed en fijn voelt.

Tot slot, niks of niemand staat mij nog in de weg. Als ik voel dat ik rechtdoor wil dan voel ik dat. Dan kan iemand mij terug sturen of naar links of rechts. Probeer het, desnoods neem ik een kleine omweg. Met mijn kompas en een doel vanuit mijn hart voor ogen kom ik uiteindelijk zelf uit waar rechtdoor mij heen brengt.Ik geniet van de reis. Met mijn Elf op mijn schouders. Hij zorgt voor mijn balans. Mijn hart is zo vol liefde voor hem, mijzelf en het leven, ik denk zomaar dat hij op mijn rechterschouder zit. BalansElfje. Dankjewel.
Liefde

3 gedachten over “VredElfin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *