Elf yourself

24/12/2016, Amsterdam

Eergisteren was ik een dagje met mijn zus mee. In een prachtig oud, half vervallen en zeer melancholisch theater in België was het waar ik gefilmd werd. Ik kom in een stukje van de clip voor het nummer wat mijn zus voor het verlies van Elfin gemaakt heeft. Het was een prachtige ervaring, voordat we gingen zei Faj: ‘’Elfin is gewoon bij ons Shant.’’ ‘’Ja, Elfin is altijd bij ons ik voel hem ieder moment om mij heen.’’ was mijn antwoord. Door meerdere lieve schatten werd mij gevraagd of ik deze opnames confronterend vond. Dat vond ik het helemaal niet. Ik vond het prachtig om mijn zus haar creatieve verwerkingsproces deel te nemen. Ik ben zo trots op haar en haar creativiteit.
Ik zelf heb vanaf dag een Elfin ieder moment bij me gevoeld en wordt gelukkig als ik aan mijn binkeboef denk. Het is zoals het is en er is niets terug te draaien. Ik zorg dat ik mijn draai in het leven vind, doordraaien zie ik niet zo zitten eigenlijk.
Natuurlijk heb ik nog weleens confronterende en moeilijke momenten. Het enige wat ik dan kan en wil doen is die accepteren en omarmen. Voelen voelen voelen!

Emotioneel werd ik wel toen ik thuiskwam na deze mooie dag. Er was weer een pakketje binnen gekomen voor mij, nummer veertien inmiddels. Alle heerlijkheid weer aan toe, het gaat maar door! Het kadotje was in vier lagen ingepakt, en er stond breekbaar op het pakketje. Voorzichtig maakte ik het open. Er zat een kerstbal in met Elfin zijn naam er op. Wat zijn er toch een mooie lieve mensen, wie bedenkt zoiets! Het is afkomstig van een lieve schat die mij via mijn blog benaderd heeft, prachtig toch?
Ineens miste ik mijn kleine prinsje heel intens. Ik wilde hem zo graag weer even knuffelen, het gemis dient zich zo onvoorspelbaar aan. Als het er is wil ik het voelen en niet wegstoppen. Huilen dus, huilen tot ik uitgehuild ben en dan mezelf knuffelen met lieve woorden en gedachten. Elfin mijn liefste manneke, voor altijd in mijn hartje bij mij. Mijn kleine elf zijn naam op een kerstbal aan de kerstboom, ik vind het elf achtig mooi.

Ik sprak zonet met John, de lieve schat van Kamalaya, en hij vertelde mij over een mevrouw die ook haar zoon verloren heeft. Zij voelt haar zoon ook nog iedere dag bij zich en ook in haar leven gebeuren continu kleine wondertjes. Ook haar zoon is haar beschermengel geworden. Het verliezen van je kind is niet iets waar je van kunt genezen zei hij heel mooi en ik antwoordde daarop: ‘’nee, maar je kunt er wel mee leren zijn, je kunt ermee leren omgaan door er juist in te gaan. Te voelen, te zijn met het verlies.” Ik heb dan ook besloten om naast mijn boek vrouwen te gaan helpen/begeleiden om met hun pijn te leren leven. Ik voel zoveel liefde dat ik daar graag iets van aan deze mooie wereld zou willen geven.

Over zElfliefde ook nog even, een van mijn beste vriendinnen droomde dat ik een groot huwelijksfeest gaf omdat ik met mijzelf ging trouwen, heel officieel en groot. Met het Amstelhotel als locatie en minstens 500 gasten. Prachtig. Iedere dag ben ik trouw aan mijzelf. Zelfliefde, kan ik als ervaringsdeskundige zeggen, is het begin van een liefdevolle wereld! Thuiskomen bij jezelf met de wereld als achtertuin.

Kerstmis zonder mijn elf is voor mij eigenlijk niet anders dan een andere dag zonder mijn kleine binkeboef. Al is hij er fysiek niet bij ik voel hem toch overal waar ik ben. Iets wat in je hart zit kan niemand je afnemen. Hij is mijn geluk elfje voor altijd. Hij was, is en zal altijd het mooiste in mijn leven zijn. Happy christmas. Liefde!

8 gedachten over “Elf yourself

 1. Het grootste kado wat je je Binkie en jezelf kan geven is er niet aan onderdoor gaan, dan heeft het kwade ” gewonnen” …maar mijn god ga er maar aan staan…
  Enorm veel respect…bewondering…
  Wat een mooie manier ook van je zus de kleine te eren….prachtig!
  Together you are Strong!
  Ik hoop dat het leven…de toekomst zo veel moois nog voor jou in petto heeft!
  Veel liefs!

 2. ? ? Bedankt. Het engeltje erin is ook zo mooi icm de lichtjes.

  Ik ben heel benieuwd naar het boek, het helpt zo bij het verwerken van een verlies. Er zijn ook nog veel te weinig boeken over te vinden.

  “Never get tired of doing little things for others. Sometimes, those little things occupy the biggest part of their hearts”

  ?

  • Hij is prachtig 🙂 zo blij mee! En mijn boek is in proces 😉 hihi, ik geef het ook wat tijd. Niets meer overhaasten,
   dat werkt niet. Maar ben er mee aan het werk! En die kleine dingen inderdaad, die doen het hem!
   Liefs

  • Dankjewel! Ik leef mijn leven nu voor drie mensen: Elfin, Pauline en mijzelf!
   Ik doe hen ere aan door dit optimistisch, liefdevol en positief te doen 🙂
   Liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *