Vrede begint bij mijzElf

23-05-2017,Venwoude

Op dit moment ben ik op een stilte retreat van Isaac Shapiro. Gayatri; een goede familievriendin heeft mij hiervoor uitgenodigd. Het is een mooie ervaring hier te zijn. Met een stuk of honderd man, een soort community, worden er dagelijks gesprekken gevoerd en mooie connecties gemaakt. Sleutelwoorden hierbij zijn: voelen, openen en delen. Ik heb al aardig wat mensen ontmoet waarvan ik voel dat ik ze veel langer en dieper ga leren kennen. Aldus, ik ga vandaag mijn verhaal ook delen voor de groep heb ik besloten. Toen ik hier aankwam was er een meneer die mij vroeg: ben jij hier met je moeder? Ik kan er tegenwoordig om lachen, ik zie er zo ongelofelijk jong uit! En het lijkt alleen maar jonger te worden. Een soort Benjamin Button verhaal. De man die als oude man wordt geboren en als baby eindigt. Ik voel dat ik mijn verhaal wil delen omdat het onderdeel is van wie ik ben en door het te delen, hoop ik anderen te inspireren om in moeilijke tijden ook van zichzelf te houden.

Het is vandaag een jaar geleden dat Thomas en ik uit elkaar gingen. Er was een hoop drama; deze dag was heftig en zwaar maar ook voelde deze dag alsof ik met mijn kleintje eindelijk uit een gevangenis ontsnappen kon. Ik durfde niet weg bij Thomas voor deze tijd, ik denk dat men nu wel begrijpt waarom maar meer hierover beschrijf ik in mijn boek.

Op 23 mei was het dat ik de kans kreeg om weg te gaan, ook op een agressieve heftige manier. Fijn is anders en dit was het laatste wat ik wilde, maar goed je staat niet alleen in een relatie.

Hetgeen hij twee maanden later deed, had toch niemand zo kunnen bedenken? Wanhoop verwachtte ik nog een tijd in zijn gedrag maar zo gek als dit had ik het nooit kunnen bedenken.

Gister zijn er aanslagen gepleegd in Manchester, waar tot nu toe 22 doden bij zijn gevallen. Mijn vriendin Katey heeft een prachtig en eerlijke blog geschreven hierover, zij komt zelf uit Engeland. Ze beschrijft de kwaadheid die zij voelt en meer. Deze is te vinden op haar facebookpagina; Kate Roberts is haar naam. Bij deze Kate: ik hou van je, voel die kwaadheid maar. Het is toch ook om kwaad van te worden. De mensen die dit soort dingen doen komen van een donkere planeet genaamd haat denk ik. Al denk ik er liever eigenlijk helemaal niet over na.

Wat er op 22 juli is gebeurd; de moord op Elfin en Pauline en bijna ook op mij, was ook een aanslag.
Ik kies iedere dag bewust voor vrede.
Ook als ik kwaad ben want kwaadheid is er ook om te omarmen.
Dat gebazel over geen kwaadheid en bla bla transformeren in liefde.
Kwaadheid is ook liefde, het is er en het mag er zijn!
Juist door het te accepteren, door het te voelen en te omarmen is het draagbaar
voor mij. Het fucking is en mag er zijn!
Ik vind mijzelf ook goed genoeg en mooi in kwaadheid. Zo menselijk, zo echt.
Vrede is omarmen wat is, voelen wat er te voelen is.
Vrede is opstaan en verder gaan leven in het moment.
Vrede is jezelf liefhebben in alles.
Wereldvrede begint bij een ieder zelf.

Liefde!

9 gedachten over “Vrede begint bij mijzElf

 1. Mooi geschreven lief. En mooi dat je open kan staan en je gevoelens wilt delen met anderen. Niemand had ooit verwacht dat hij dit zou doen. Liefde kan kennelijk niet tot iedereen doordringen. Gelukkig zijn er veel liefdevolle mensen op de wereld met goede bedoelingen en oprechte liefde. Xxx

  • hey lieverd! dankjewel voor je reactie 🙂 ja liefde kiezen kunnen we gelukkig zelf altijd wel. Voor een ander kunnen
   we dat helaas niet… Knuffel X

 2. Meid wat een dappere beslissing vorige jaar…je kon niet anders…
  Ook ik heb de beslissing gemaakt 18 jaar geleden, en ook bijna moeten bekopen….met 3 kids gevlucht…
  Niemand kan voorzien wat een zieke geest kan doen…ik voel echt je angst van voor die tijd…het wel willen maar niet kunnen/durven…
  Het is afschuwelijk wat jullie is overkomen…maar bij die persoon blijven is een ander kwaad en had ook geen optie geweest…
  Liefde voor jou!!

 3. Jeetje, wat heb ik ongelovelijk veel respect voor jou! Zo sterk jij bent na het ergste wat je is overkomen.. Daar kunnen velen van leren. Ik wens jou echt heel veel liefde, lieve mensen om je heen en een mooie toekomst! Want dat heb je meer dan verdiend!

  Diike knuffel.

  Elfin en Pauliene zullen trots op jou zijn!

 4. Alweer bijna een jaar voorbij. Elke dag brengt jou een herinnering van vorig jaar. En soms zullen sommige nieuwsberichten heel herkenbaar en confronterend zijn. Zwaar, maar zo knap hoe je het elke keer verwoord. Ik spiek nog steeds zo af en toe om te lezen hoe het met je gaat.. hoop dat al het geluk je toekomt. Elfin is daar om je daarin te begeleiden en ondersteunen ❤️??

  Erg benieuwd naar je boek, ik ga het zeker kopen als het uitkomt, weet je al wanneer?

  Blijf schrijven, ook hier!! Zo’n mooie uitlaatklep..

  Liefs

  • Dankjewel lief, ja herinneringen blijven, ook gelukkig. Mijn mooiste mannetje in verbinding
   is altijd bij mij. In mijn hart. Het boek komt ergens in september uit! Dankjewel lieverd, knuffel.

 5. Met verbijstering luisterde ik vorig jaar zomer naar de radio, de dag die in jouw geheugen gegrift staat.
  Mijn 4jarige dochter hoorde de berichtgeving ook en vroeg mij waarom iemand zoiets doet; hoe leg je een kind uit dat iemand een kind zoiets kan aandoen??

  Sinds die dag denk ik geregeld aan je, ondanks dat ik je niet ken. Extra vaak wanneer er een familiedrama op het nieuws gemeld wordt… wat een verdriet voor de nabestaanden…. wat een verdriet voor jou! Je hoort als moeder je kind niet te overleven …
  Ik vraag me af hoe het met je gaat (stom?) en denk aan hoeveel mooie momenten van Elfin je al hebt moeten missen. Dat zou geen enkele moeder mogen meemaken!!

  Nu lees ik jouw blog en ik wil je zeggen hoeveel respect ik voor je heb en je boek ook zeker ga lezen als het in de winkel ligt!

  Liefs voor jou! Ik stuur liefde jouw kant op! En Leef! Dat zou Elfin vast gewild hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *