elfZin

Nu mijn boek Elfin; over liefde, verlies en de kracht in jezelf bijna uit is, ben ik druk! Daarom is er even wat minder tijd voor een blog. Naast het boek ook een verhuizing en allerlei andere mooie processen waar mijn aandacht heen gaat.
Zo ben ik nu ook een weekje gestopt met roken, en dat voelde de eerste dagen wat vreemd; een wat wazig en wattig gevoel overmeesterde in mijn hoofd. Maar na die eerste drie daagjes was er vooral opluchting. Nu word ik nog rustiger wakker, dan ik al deed, nog altijd kijkend in Elfin zijn mooiste blauwe ogen. En achter zijn foto soms ook een helder blauwe lucht, ik heb echt een paleisje inmiddels, mooie dingen komen naar mij toe.
Iedere dag voel ik het leven door mij heen stromen en heb ik zin in dingen. Soms wat rustig en soms heel enthousiast. Het is wat het is, altijd. Maar ik voel het leven en ik heb zin in het leven! Ik heb laatst een jongen ontmoet, Johanna mijn casemanager van slachtofferhulp vroeg mij of ik open stond voor een ontmoeting met hem. Hij is bezig met een project. Zijn ouders zijn beiden vermoord. Rustig en dichtbij zichzelf vertelde hij zijn verhaal. Ik luisterde en hij sprak, het was integer. Wat vooral bleek uit zijn verhaal, uitstraling en houding is dat hij nog zin heeft in het leven. Kort samengevat ziet hij het zo: ik ben dankbaar dat ik mijn ouders 29 jaar heb mogen hebben als mijn ouders, ze waren super fijn als ouders. Daarnaast wil ik nu nog des te meer iets maken van mijn leven! Zij hebben die kans niet meer, ik nog wel.
Hij is bezig met het maken van portretten en daarvan weer een boek. De portretten maakt hij van mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt, en het leven nog zien zitten. Wij waren het er over eens dat wij niet als slachtoffer willen of zullen gaan door het leven.
Dag bij dag leven met de instelling: het is wat het is; spreekt mij erg aan. Het heeft dan namelijk niet met een β€˜β€™positieve’’ instelling te maken. Maar een soort middenweg; goed en kwaad zijn namelijk twee kanten van dezelfde medaille. Eigenlijk is het wat het is. Mijn favoriete zin inmiddels trouwens, voor wie dat nog niet wist.

Ik ben niet altijd vrolijk en van een verschrikkelijke gebeurtenis kan ik niet iets moois maken. Het is wat het is. En ik voel wat ik voel. En eerlijk, meestal is dat vreugde. En soms is dat verdriet. Soms ben ik even boos. Het is wat het is. Voelen, lief voor mijzelf zijn en weer doorgaan. Ik ben dankbaar voor waar ik nu ben. Serieus. De liefde van Elfin zal altijd bij mij blijven en daarbij opgeteld de liefde van mijzelf en zoveel anderen. Ik ben een rijk mens. Verklaar me voor gek, ik ben gek op het leven. Naast de liefde voor Elfin neemt ook niemand mij de zin in het leven af.
Liefde!

15 gedachten over “elfZin

 1. Prachtig! Je bent een voorbeeld voor vele! Elfin is een trotste engeltje die over je waakt.
  Ben zo benieuwd naar je boek, komt ie dit jaar nog uit?
  Succes met alles!

 2. Dag Shanti,
  ik vind dat je je gevoelens zo mooi verwoord: je weet je immens verdriet om te toveren in een kwetsbare schoonheid…datgene wat eigenlijk bijna niet in woorden te vatten is. Ik moet echt huilen bij het lezen van je woorden, terwijl ik je niet eens echt goed ken. Ik wens je vanuit mijn hart alle liefde van de wereld toe en dat je met de verhelderende, verlichtende geest die je uitdraagt anderen kan blijven inspireren.
  Met lieve groet,
  Katrien (Kalyani)

 3. Lieve Shanti,

  Wat ben je toch een bijzondere inspirator en een krachtige persoonlijkheid.
  Hoe jij dicht bij jezelf blijft en met deze situatie omgaat is werkelijk onvoorstelbaar.
  Iedereen kan hier wat van leren.
  Ook gisteren zag ik je bij RTL late night en ondanks de moeilijke vragen, wist je dicht bij jezelf te blijven. Ik ben zo ontzettend trots op je. Natuurlijk ga ik je boek lezen en wens je veel energie en kracht toe bij al je andere mooie plannen.

  Dikke knuffel, Carolinexxx

 4. Lieve Shanti,

  Wat heb ik me lang afgevraagd hoe het met je is gegaan na dit vreselijke verlies. Ik weet het nog goed. Ik hoorde het bericht en barstte in tranen uit. Enkele weken ervoor had ik ontdekt dat ik in verwachting was en bedacht me dat mijn veilige buik hem alleen maar deze 9 maanden kon beschermen van de soms boze wereld. Toen het 1 jaar geleden was heb ik een kaarsje voor Elfin en jou gebrand. Het is bijzonder; het grijpt me keer op keer zo aan. En dan lees ik dit. Wat ontzettend sterk dat je dit allemaal opschrijft. Uit ervaring kan ik zeggen dat dit een heel grote steun is. Je bent een voorbeeld voor velen en ik weet zeker dat Elfin maar in zijn handjes zou knijpen met zo’n mama. Ik blijf je zeker volgen en wil je alle geluk wensen voor de toekomst.

  • Wat lief te lezen dat je een kaarsje hebt gebrand. Al de betrokkenheid en liefde van mensen om mij heen zijn
   nog altijd een ontzettende steun voor mij! Fijn dat we elkaar zo kunnen ondersteunen in veel, toch?
   Dankjewel en nog een mooie dag gewenst!

 5. Lieve sterke Shanti,

  Ik stap zo op de fiets om je boek te halen bij de Bruna. Met een zoontje bijna zo oud als jouw Elfin, voel ik me extra verbonden met jou. Ik vind het zo mooi hoe jij het leven omarmt, de liefde voor je zoontje en voor het leven spat van je blogs af. Power woman!

  • Lieve Froukje,
   dankjewel voor dit mooie lieve bericht.
   Knuffeltje voor jouw zoontje en fijn dat je mijn
   boek wilt lezen!
   Nog n fijne avond

   • En ik heb hem al uit.. diep onder de indruk. Ik vind je boek heel inspirerend. De 11 inzichten geven me hoop en vertrouwen (in mijzelf ) in een moeilijke tijd die ik nu doormaak. Mijn zoontje is trouwens van 11-06-2015. Precies 2 maanden ouder dan Elfin. Jouw lieve mooie Elfin, die twinkeloogjes kijken vanaf de kaft recht in je hart. Wat een snoetje ?
    Ik heb een recensie over je boek geschreven op bol.com

    • Wat ontzettend lief en fijn! Ik heb toevallig net een blog geschreven over dubbele en gelijke getallen en zo πŸ™‚
     Dankjewel voor je mooie woorden en wat super dat jij er iets aan hebt.
     Daar word ik gelukkig van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *