About me

Mijn naam is Shanti Schiks en ik ben geboren in Amsterdam.

Op 22 juli 2016 verlies ik mijn zoontje, zijn geliefde oma Pauline en mijn ex in een familiedrama. Deze gebeurtenis dwingt mij om alles te omarmen wat daarop volgt; ik neem de weg naar binnen.

Wat ik daarmee bedoel is dat ik niet meer kan vluchten voor mijzelf in dingen waar dat vroeger wel kon bij pijn of uitdagingen in het leven. Dit heftige verlies kon en kan ik niet ontvluchten door een nieuwe relatie, feestjes, overmatig sporten, drank of wat ook buiten mijzelf. Ik heb dit aan te gaan. En dat doe ik. De weg die ik hierin neem heb ik vernoemd naar mijn zoontje; de sElfin way. Elfin was mijn mooiste en blijft dit; hij is in alles aanwezig wat ik doe en deze wereld geef. Hij is mijn inspiratie en het verlies heeft mij geleert dat liefde blijft.

Ik voelde na het verlies meteen dat ik wilde schrijven en ben dit ook gaan doen. Inmiddels is binnen twee en half jaar mijn tweede boek afgeschreven. De kracht om dit te doen haal ik uit de liefde die ik nog voel voor het leven.  Het voelt nu als een soort missie om zelfliefde te brengen, ook vanuit Elfin en Pauline. Ware liefde is niet uit op wraak maar brengt licht in de duisternis. Ik neem de liefde die zij zijn in alles mee.

Ik hoop dat dit heftige verlies niet alleen voor pijn en verdriet zorgt maar ook een wake-up call is. Ik geloof dat wanneer wij zelfliefde voelen en bewust leven; we deze wereld samen nog mooier kunnen maken.
Door middel van mijn boeken, workshops en lezingen is het mijn intentie hier aan bij te dragen.

Ik heb geleerd dat in welke omstandigheden ook; je kunt jezelf altijd liefhebben. En door jezelf lief te hebben, kun je het leven en anderen ook weer liefde geven.
Zelfliefde is het begin van een liefdevolle wereld.

Naast dat ik werk vanuit ervaring en dus ervaringsdeskundige ben, heb ik SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) gestudeerd. Voor meer informatie kun je mij altijd vrijblijvend een email sturen.

shantischiks@gmail.com