Amsterdam, 02-04-18

Mijn oog viel zojuist op een artikel op facebook met de titel; ‘’10 ugly mistakes women make that ruins any chances of a relationship. Why man pull away.’’ Degene die dit plaatst kun je vinden onder de naam Catch Him and Keep him. Dit kwam als reclame in mijn nieuwsoverzicht. Vrouw en man onvriendelijk zeg ik!  Een man vang en houd je niet. Of misschien wel; gewoon vastketenen. Zou dat werken? Mmm… Eigenlijk niet geprobeerd nog.
 Afijn, de titel van het artikel doet mij denken aan de jaren 50, waar vrouwen hun best doen een goede vrouw te zijn voor hun man. ”Lachen als hij thuiskomt uit zijn werk, en je mond houden voor een uur, minstens. Zorgen dat het eten op tijd op tafel staat,” Ja echt, kortgeleden en misschien nog steeds werden daar boeken over geschreven en uitgegeven. Kan je het je voorstellen? Heb je zijn sokken wel gestreken? Ik ging zelf trouwens die kant op, bij mijn ex. Ik liep over eieren op mijn tenen met een glimlach en vriendelijke woorden zodat de pleuris niet uitbrak. Dat was wat het was. Heftig. Ik ben niet de enige die voorbij gaat aan zichzelf, zeker niet.

 Jezelf wegcijferen kan op allerlei verschillende manieren; in een baan, in een vriendschap, en wat meer, waar doe jij het? Het is zo menselijk.
Ik deed het laatst ook weer, bij een man die ik nog maar net had ontmoet. Voorbij aan mijn gevoelens enzo, hopende dat ik hem gauw weer zou zien, als een verslaafde. Maar twijfels had ik vanaf het begin ook al.

Mijn intuïtie sprak al een aantal keer maar mijn verstand wilde nog even doorproeven.
Ik nam genoegen met te weinig. Mijn verlangens schoof ik voor een groot gedeelte aan de kant onder het mom van; ik heb te veel verwachtingen en moet geduld leren hebben. Naderhand gelukkig heel even maar, want ik kan dat eigenlijk niet meer. Ik kan mijzelf niet meer verstoppen en ik ben wat ik ben. Ik voel wat ik voel en dat begin ik ieder moment meer en meer te leven en daarmee ook uit te spreken. In dit geval naar de desbetreffende man.
Ik heb mijn vorige blog vertaald, aangezien hij geen Nederlands spreekt, in het Engels. En meer, ik heb hem ontiegelijk duidelijk gemaakt dat ik hem leuk vond.  Ik heb mijn hart blootgegeven en hij heeft eigenlijk nooit echt duidelijk gereageerd. Behalve dat hij ergens een hartjeslollie had verstopt in mijn huis; die was, symbolisch gezien trouwens, ook gebroken.
Het feit dat hij niet meteen voor mijn deur stond na mijn liefdesverklaringen, of een paar uur later, maakte genoeg duidelijk voor mij. Later bleek dat hij geen commitment wilt en ook geen kind(eren);ik wel, geen man voor mij dus. Hoe lang hij in Nederland gaat blijven is trouwens ook onduidelijk. Een en al onduidelijk. Intuïtie je bent mijn beste vriend ik luister voortaan altijd naar je, zeg ik nu, zeg ik er bij.

Doe jij dat ook wel eens? Je weet eigenlijk al dat je rechtdoor moet gaan maar je gaat toch eerst even links. Niets mis mee, meerdere wegen naar Rome. Uiteindelijk komen we steeds sneller weer thuis bij zelfliefde.

Wat dat betreft ook nog even terugkomende op dat artikel van Facebook maar ook op mijn situatie hierboven beschreven;

Did I pull him away? Well; this is what I’ve got to say:

If he pulls away; he is not my man! I am not gonna change for a man. Glad we passed the 50’s where we had to learn how to be a good wife. 10 ugly mistakes women make.. come on now! Don’t ever bow or give in for a man beautiful women reading this. Just stick with selflove. If the man is running away; he is not (your) man. Man up! And goodbye then.

En jij lezer, hoe zit het bij jou? Misschien is er iets in jouw leven waar je voorbij gaat aan jezelf? Werk je te hard, spreek je je gevoel niet uit, neem je niet genoeg ruimte in, jaag je je droom uit angst niet na of ben je ongelukkig met iets waar je nu als eerste aan denkt? Je verdient beter; het beste. En wat dat voor jou is weet jij het beste. Niet je juf, moeder, vriend, schildpad of guru. En, soms ook wel.
Je hoeft niet altijd verwachtingen los te laten, wijs te zijn, door te voelen, alles bij jezelf te houden of zoeken. Je bent een mens, wat je nu voelt precies dat mag er helemaal zijn. Spreek je uit, leef je uit. Ga ervoor.  Je verdient het.

Dat wat werkelijk (van jou) is, kun je niet verliezen.

 

Zelfliefde is het begin van een liefdevolle wereld.

Liefde!