Amsterdam, 27-11-2018

 

Ietwat melancholisch gestemd zit ik vanavond op de bank. Het is herfst, ik moet bijna ongesteld worden; ik voel me verdrietig. Wat ik het liefst doe in een bui als deze is het volgende:

1. Ruimte nemen om alleen te zijn en de gordijnen dicht doen

2. Dramatische muziek luisteren keihard door mijn koptelefoon (ik heb een lijst op spotify die drama heet; speciaal voor deze momenten. Denk aan (hoor) Jeff Buckley, the Cranberries, Beth Gibbon, Adele en zelfs Toni Braxton staat ertussen: Unbreak my heart! 

3. Huilen en schrijven. 

Dit stappenplan brengt mij altijd opluchting. Een diepe duik in drama en daarna volgt opluchting. Het magische medicijn is voelen. Het drama wil gewoon ook gezien en omarmt. Herkenbaar? En zo niet; wat werkt wel voor jou?

Goed, drama dus. Waar ik eigenlijk over wil schrijven; mijn workshops! De synchroniciteit waarmee die zijn ontstaan enzo. Weer allemaal een grote elfachtige bedoeling.

De eerste workshop Kracht van Zelfliefde was bij Sukha Yoga. Ik had van te voren bedacht dat ik maximaal 10 deelnemers voor de eerste keer wilde. (twee zou al spannend zijn dus 10 duidelijk the Max.)

Op de  avond voor deze eerste Kracht van Zelfliefde workshop kreeg ik een last minute vraag via email: of iemand die zich al had aangemeld nog een vriendin mocht mee nemen. Hmm ik had alles al voorbereid, maar hoe kan ik nou nee zeggen tegen 11 deelnemers?! Elf en nee gaan niet samen. 11 deelnemers in mijn eerste workshop.  Hoe te gek trouwens dat er elf mensen wilden mee doen? Wauw.
Ik had voor deze dag 10 oefeningen bedacht en eentje achter de hand; voor als we tijd over zouden hebben. Met elf officiele deelnemers deden we in plaats van 10 ook elf oefeningen. Elf elf!

We waren precies op tijd klaar. Alsof het allemaal zo moest zijn; zo voelde het ook. Ik voelde mij kalm; rustig. Toen ik over de (zoveelste) dubbele elfjes vertelde aan Anna, de eigenaresse van Sukha Yoga; vertelde zij dat ze op dezelfde dag als Elfin jarig is. Op Elf Augustus.
Ik heb daar, in haar mooie yogastudio, meteen nog 11 workshops gepland. Nee grapje, wel eentje nog! Op 15 december; kom je? Op naar de 1111111111 workshops worldwide! zElfliefde gekte. (11 is ook het gekkengetal!) Verbaasd het je? Mij niet. 🙂

Mijn tweede workshop van afgelopen zaterdag in Beverwijk was ook magisch. Om dat uit te leggen eerst even het volgende:

Toen Elfin er al even/nog was en op een avond lag te slapen, keek ik naar een film. Moe van al het slaapgebrek destijds maar zo gelukkig met hem in mijn leven dacht ik het volgende: als ik een meisje, een dochter krijg ooit.. Wil ik haar Eileen noemen; al lijkt die naam heel veel op Elfin. Dat maakt me niks uit. Eileen en Elfin; ja toch?!
Precies op het moment dat ik de naam Eileen dacht; verscheen deze naam in de ondertiteling van de film waar ik naar keek. Ik kan het me nog zo goed herinneren.
Mijn toekomstige dochtertje gaat dus Eileen heten. Dat moge duidelijk zijn. Hoe zou jij een dochtertje noemen? Of een zoontje? Heb je dat ook wel eens? Magische tekens van het leven. Pas maar op met wat je bedenkt! Denk maar leuk, mooi en lief! Het komt zo uit.. Careful what you wish for.

Een aantal weekjes terug ontving ik een e-mail van een vrouw die als nickname Angel had.  Ze had mijn eerste boek gelezen en beschreef allerlei mooie synchroniciteit dingetjes; veel herkenning die zij vond in het boek.  Zoals dubbele nummers en meer van dat magische.

We mailden wat over en weer en uit dit contact kwam een workshop voort; in Beverwijk. Angel bleek in het echt Eileen te heten. En ze vertelde me tijdens de workshop over een boek dat gaat over een elf jarig jongetje wat niet meer leeft, met de titel: ik ben er gewoon nog! Kan niet wachten tot ik dat lees. Ik voel Elfin ook overal nog. Mijn elfje; mmm.  Misschien een derde boek over de verbinding die er nog is. Niet stuk te krijgen.

Liefde!