Na het grote verlies in 2016 van mijn zoontje Elfin en zijn oma leerde ik dat liefde niet kapot te krijgen is. Ook ontdekte ik de kracht van zelfliefde. 

Ik kwam net uit de zeer ongezonde relatie, een relatie die alleen lijkt te bestaan in een slechte rotfilm. Over narcisme had ik vrij weinig geleerd in mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening, echter in deze relatie heb ik ervaren hoe het is met een extreme narcist te leven. Ik besloot weg te gaan bij hem wat heel eng voelde, maar het moest. De (geestelijke) mishandeling en het leven in een emotionele gevangenis kon niet langer. Voor ons zoontje wilde ik gedeelt ouderschap. Eerst uitproberen bij zijn moeder en de oma van Elfin, wie therapeut en een prachtige krachtige vrouw was. Dat mijn ex hulp nodig had, was inmiddels duidelijk, dat hij zoiets zou doen? Dat bedenk je als gezond mens op geen enkele manier.


Na het verlies

Naast dat ik de liefde van Elfin en zijn oma nog altijd in alles bij mij voelde, kwam ik gelukkig ook bij liefde voor mijzelf. Op moeilijke dagen gaf ik mijzelf knuffels en lieve woorden. Ik accepteerde alles wat ik voelde, dacht en ervaarde. Ik was mild, zacht en lief voor mijzelf omdat ik voor liefde wilde kiezen, liefde in mijzelf was mijn medicijn. Mijn ex had mij willen vermoorden en ik had dit overleefd. Ik voelde het als mijn plicht om nu voor drie mensen te leven. Elfin, Pauline en mijzelf.
Ook kon ik uiteraard niet meer/weer vluchten in een nieuwe liefde of in feestjes, waar ik vroeger goed in was. Ik moest de weg naar binnen nemen.
Wat er precies gebeurd is, hoe ik hier mee omging en de transformatie die ik doormaakte schreef ik op en mijn blog werd gepubliceerd in een boek.

Elfin, over liefde, verlies en de kracht in jezelf.

Zelfliefde
In 2018 ontwikkelde ik een methode en schreef mijn tweede boek: De kracht van Zelfliefde.
Dit boek staat vol lessen, oefeningen en inzichten met betrekking tot Zelfliefde, aan de hand van de Selfin methode.
 Zelfliefde heeft een ongelooflijk krachtige uitwerking op mij gehad.
Ik was altijd op zoek naar een soulmate maar ontdekte dat ik door de mate of my soul te zijn, dit verlies kon dragen en op veel dagen een redelijk tot zeer mooi leven kon en kan hebben. 
Zelfliefde is een medicijn wat niet alleen bij dit trauma werkt, volgens mij heeft houden van jezelf altijd een positieve uitwerking op alles.

Het is mijn missie om anderen te inspireren tot zelfliefde, in alle situaties en op alle plekken van de wereld. We leven in een wereld waar angst soms (nog) een grote rol speelt. We leren aan dat geluk en vrede buiten ons liggen maar dit vinden wij door zelfliefde in onszelf. Als je van jezelf kunt houden, kun je ook liefdevoller voor een ander zijn.

In 2019 werd ik uitgenodigd om een TEDx Talk te geven.
Tijdens mijn opleiding vond ik het doodeng om presentaties te geven en alleen voor de klas te staan. Spreken voor groepen deed ik liever niet.Op de aanvraag van de TEDx talk voelde ik in plaats van deze angst meteen een grote JA.
Ik voelde mij vereerd en dit was een mooie kans  om over mijn zelfliefde ervaring te delen. En natuurlijk ook om het over de liefde voor Elfin te hebben, die voor mij in alles aanwezig is. Mijn grootste les in het verlies is dat liefde niet kapot te krijgen is. Ik leef nu voor drie. Voor mijn zoontje, zijn oma en mijzelf. En natuurlijk gaat dit de ene dag makkelijker dan de andere dag. Ik heb geleerd dat zelfliefde wat anders is dan altijd stralen of positief zijn. Zelfliefde is jezelf onvoorwaardelijk accepteren: op zowel de donkere als de lichte dagen.