Na het grote verlies in 2016 van mijn zoontje Elfin en zijn oma leerde ik dat liefde niet kapot te krijgen is. Ook ontdekte ik de kracht van zelfliefde. 

Naast dat ik de liefde van Elfin en zijn oma nog altijd in alles bij mij voelde, kwam ik ook bij liefde voor mijzelf. Op moeilijke dagen gaf ik mijzelf knuffels en lieve woorden. Ik accepteerde alles wat ik voelde, dacht en ervaarde. Ik was mild, zacht en lief voor mijzelf omdat ik voor liefde wilde kiezen, liefde in mijzelf was mijn medicijn.
Ik kon niet meer/weer vluchten in een nieuwe liefde of in feestjes, waar ik vroeger goed in was. Ik moest de weg naar binnen nemen.
Wat er precies gebeurd was, hoe ik hier mee omging en de transformatie die ik doormaakte schreef ik op en mijn blog werd gepubliceerd in een boek.

Elfin, over liefde, verlies en de kracht in jezelf.

Zelfliefde
In 2018 ontwikkelde ik een methode en schreef mijn tweede boek: De kracht van Zelfliefde.
Hierin deel ik mijn lessen en inzichten. Zelfliefde heeft een ongelooflijk krachtige uitwerking op mij gehad.
Ik was altijd op zoek naar een soulmate maar ontdekte dat ik door de mate of my soul te zijn zelfs dit verlies kon dragen en nog een mooi leven kan hebben.
Zelfliefde werkt voor iedereen zo krachtig en zorgt voor wonderen, daar ben ik van overtuigd.

Het is mijn missie om anderen te inspireren en helpen ook voor zelfliefde te kiezen. We leven in een wereld waar angst soms (nog) een grote rol speelt. We leren aan dat geluk en vrede buiten ons liggen maar dit vinden wij door zelfliefde in onszelf. Als je van jezelf kunt houden, kun je ook liefdevoller voor een ander zijn.
Van jezelf houden werkt positief door op alles. Dat heb ik met eigen hart en ogen mogen ervaren. Ik sta elke dag op met zin in het leven.

In 2019 werd ik uitgenodigd om een TEDx Talk te geven.
Tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening vond ik het super eng om presentaties te geven en alleen voor groepen te staan.Ik kreeg er de zenuwen van als iedereen mij aankeek en wilde op dat soort momenten het liefst door de grond zakken. Spreken voor groepen dus liever niet.Op de aanvraag van de TEDx talk voelde ik in plaats van deze angst meteen een grote JA.
Het was een mooie kans en eer om over mijn zelfliefde ervaring te delen. En natuurlijk ook om het over de liefde voor Elfin te hebben, die voor mij in alles aanwezig is. Mijn grootste les in het verlies is dat liefde niet kapot te krijgen is. Ik leef nu voor drie. Voor mijn zoontje, zijn oma en mijzelf. Zelfliefde voor drie!

 

Typisch ik en uitspraken van mij:

  • Er is voor mij niet een persoon met alle antwoorden, dat is net zoiets als het boek met alle antwoorden. Dat vind ik een grappig idee maar ik kan het niet serieus nemen. Het leven is mijn teacher. En ik ben zelf zéker niet verlicht en mediteer elke dag om mijzelf gefocust en in het hier en nu te houden.
  • Ik houd van lachen en genieten, pizza is voor mij  geen junk- maar soulfood en ik ben géén goeroe maar leef wel in de 11e dimentie.
  • Het is noodzakelijk pijn te omarmen om weer bij liefde te komen. (alleen maar licht en liefde daar moet je bij mij niet mee aankomen)
  • Als je verlichting zoekt, zet je maar een lamp aan! (grapje, mijn overleving was als kind boeken lezen op mijn veertiende van spiritual teachers als Byron Katie; dus ik was al jong bezig met spiritualiteit. Verlichting is niet meer iets waar ik naar op zoek ben, ik ben trouwens wel op zoek naar mijn soulmate. Dat had ik als kind ook en daar ben ik niet meer vanaf gekomen. Het dysney syndroom krijg ik er moeilijk uit.)
  • Ik neem mijzelf niet altijd al te serieus, dat maakt het leven leuk en speels. Te serieus zijn bezorgd je kopzorgen of houdt ze in stand. 
  • Discipline is een belangrijk onderdeel van zelfliefde. Het is leuk om te dromen maar we zijn hier ook om te doen. Het is niet mijn missie om op een berg als verlicht zelfliefde wezen te leven. Het is mijn missie om alles in dit mooie leven wat mijn hart gelukkig maakt te doen en te geven.